Färg i Helsingborg & Landskrona 

Vallåkra Lantmannaaffär samarbetar med de bästa varumärkena inom färg på marknaden.

 

Nordsjö

Nordsjö är en av Sveriges ledande varumärke för färg och också en av de äldsta. Färg från Nordsjö, eller Nordström & Sjögren, vilket var företagsnamnet när det grundades 1903, har under 1900-talet blivit en vanlig heminredningsdetalj i många svenska hem.Idag är Nordsjö en av Sveriges ledande leverantör av färg, lacker, fyllnadsmedel och accessoarer för både konsumenter och hantverkare. Sortimentet består av färg och andra produkter för användning såväl inomhus som utomhus.

 

Cuprinol

Cuprinol är ett av de mest kända varumärkena för träskydd i Sverige. Cuprinol uppfanns av en dansk apotekare och togs in i Sverige via ett byggföretag, Bönnelycke och Thure under 1920-talet. När Höganäs tog över verksamheten (senare köpt av Casco) marknadsförde Cuprinol den klassiska träskyddsprodukten brett på marknaden. Det riktiga genombrottet kom på 1960-talet då uttrycket ”cuprinola” ditt hus blev generiskt. Casco valde senare att lansera hela sortimentet med träskyddsprodukter under varumärket Cuprinol.Sortimentet är komplett och består av ett antal täckande och laserande färger och oljor. Produkterna ger bra skydd mot sol, vind, fukt, svamp- och mögelangrepp. Målgruppen är i huvudsak konsumenter.

 

Sadolin

Sadolins historia började 1777 när Jacob Holmblad fick kungligt tillstånd att etablera en textilfärgningsanläggning I Danmark. Verksamheten var framgångsrik under tre generationer och sysslade med färg och lacker.År 1912 gick Holmblads företag samman med Gunnar A Sadolin, en ung och experimentlysten affärsman.År 1912 gick Holmblads företag samman med Gunnar A Sadolin, en ung och experimentlysten affärsman.Sadolin är emellertid ett relativt nytt varumärke i Sverige, som lanserades på marknaden år 2004. Å andra sidan har varumärket funnits i många andra länder med olika produktportföljer i många år. Sortimentet i Sverige omfattar färgprodukter för inomhus- och utomhusbruk och produkterna marknadsförs i första hand mot konsumentmarknaden

Vallåkra Lantmannaaffär

Bokstigen 3

253 41 Vallåkra

Tel 042 - 99 275

Fax 042 - 99 365